Hrvatski radio

Radio Zadar

U pašku luku Katina postavit će se pontoni

20.03.2018.

08:08

Autor: Suzana Jakšić Mandić

foto: cpa-zadar.hr

foto: cpa-zadar.hr

Foto: - / -

Nakon što su ovih dana završeni iskopi, kreće se u 2. fazu radova u luci koja će u konačnici imati 300 do 320 vezova, kako bi nakon postavljanja dva pontona Pag riješio svoj komunalni vez, kazao je za naš program Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave.

Županijska lučka uprava Zadar završila je radove na iskopu dna na lučkom području paške gradske luke Katina.  Za radove je iz proračuna Županijske lučke uprave Zadar izdvojeno 933 tisuće  kuna. Izvedeni radovi predstavljaju kraj I. faze uređenja te luke te se u toku tekuće godine kreće u II. fazu uređenja luke koja obuhvaća sanaciju obalnih zidova te postavljanje pontona za privez brodica čime će se povećati kapacitet luke. Izvedenim radovima se ostvarila bolja iskoristivost lučkog područja a samim time povećao se i kapacitet luke, jer se ovim projektom omogućilo uplovljavanje brodova sa većim gazom što do sada nije bilo moguće. Također se je uvelike povećala sigurnost prometa u luci.

Radove kao najbolji ponuđač za Županijsku lučku upravu Zadar izvela je VODOPRIVREDA VINKOVCI d.d. i Hidroinžinjering Rijeka. Uslugu "Stručnog nadzora nad radovima iskopa lučkog područja grada Paga u Pagu" za Županijsku lučku upravu Zadar izveo je BLOCK-PROJEKT  Zadar.

Izvedenim radovima se ostvarila bolja iskoristivost lučkog područja predmetne luke samim time povećao se kapacitet luke, jer se ovim projektom omogućilo uplovljavanje brodova sa većim gazom što do sada nije bilo moguće. Također se je uvelike povećala sigurnost prometa u luci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.