Hrvatski radio

Radio Zadar

15:23 / 26.06.2018.

Autor: HRT Radio Zadar

U petak počinje 24. Zadarsko kazališno ljeto

U petak počinje 24. Zadarsko kazališno ljeto

U petak počinje 24. Zadarsko kazališno ljeto

Foto: - / -

U petak, 29. lipnja počinje 24. Zadarsko kazališno ljeto koje će trajati do 2. kolovoza. Nagrađena hit predstava Teatra Exit, TAKSIMETAR u adaptaciji i režiji Matka Raguža otvorit će 24. Zadarsko kazališno ljeto u Kazalištu lutaka Zadar s početkom u 21 sat.

Riječ je o izuzetnom dramskom tekstu jednog od najcjenjenijih slovenskih književnika, scenarista i filmskih redatelja novije generacije, Gorana Vojnovića koji u duhovitoj maniri progovara o ružnoj hrvatskoj stvarnosti. Osim galerije uzbudljivih likova u maestralnoj interpretaciji Zijada Gračića i Roberta Budaka, u ovoj gorko-slatkoj hit predstavi skriva se duboki sloj socijalne drame. Kostimografiju potpisuje Marita Ćopo, glazbu i video Willem Miličević, a oblikovanje svjetla Dragan Micić.

Doznajte što se događa taksistu na ulicama Zagreba dok se u njegovom taksiju vozi mnoštvo različitih karaktera; od konceptualnog umjetnika preko tajanstvene dame koja to nije; novopečenog „japija“ i bivšeg pankera, neiskusnog svećenika, pasioniranog demonstranta, starog, usamljenog profesora marksizma te drugih likova kroz koje se zrcale problemi i frustracije vremena u kojem živimo! 

NAGRADE:

15. TKT FEST – Dani akademskog teatra 2017., Tuzla, BiH

- Najbolja predstava u cjelini prema ocjeni publike 

NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA, 2018.

- Nagrada za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina u kategoriji drameRobertu Budaku za predstavu Taksimetar  

Ulaznice su od danas u prodaji po cijeni od 60,00 kuna na blagajni HNK Zadar ( 11-13h, 19-21h) 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.