Hrvatski radio

Radio Zadar

U petak se otvara Advent, dobre zabave neće nedostajati

23.11.2021.

12:24

Autor: Filip Buzov/ TZ grada Zadra

AUTOR  Dino Stanin

AUTOR Dino Stanin

Foto: - / -

Nakon dvogodišnje stanke vraća se Advent u Zadru. Za šesto izdanje manifestacije organizatori najavljuju veliki broj događanja i bogat gastro, glazbeni program koji počinje već ovoga petka na dobro poznatoj lokaciji - Trgu pet bunara i Trgu Petra Zoranića gdje su u tijeku posljednje pripreme.

Plan je da se Advent održi do 1. siječnja, no puno će toga ovisiti o aktualnoj epidemiološkoj situaciji, odnosno propisanim mjerama koje se odnose i na sam događaj - poput već uvedenih Covid potvrda.

 Kad govorimo o epidemiološkim mjerama, Trg Petra Zoranića i Poljana Šime Budinića bit će zatvoreni ( ograđeni od 17 sati do 24 sata, do kada program traje... na dva punkta, na dva ulaza nalazit će se redari koji će tražiti na uvid Covid potvrde, neće se moći ući bez potvrda - doznajemo od koordinatora Damira Granića.

Koncert počinje ovoga petka koncertom grupe Pips Chips & Videoclips, naravno prije toga se pali prva adventska svijeća, u subotu  svira grupa Rockatansky - doznajemo od Ante Galića iz TZ -a grada Zadra. Koncerti su kaže za sada rezervirani za vikende, čeka se nova odluka Stožera krajem mjeseca, kao i rebelanas gradskog proračuna pa bi program, nada se Galić, u prosincu mogao biti i bogatiji. 

TZ grada Zadra službene stranice 

Puno događanja, prigodnih programa, dobre spize, zabave za djecu i roditelje uz koncerte probranih domaćih estradnih imena kratki su sadržaj šestog izdanja Adventa u Zadru. Kao i dosad, organizatori manifestacije su Grad Zadar, Turistička zajednica grada Zadra i Tržnica Zadar.

Božićni sajam tradicionalno započinje paljenjem prve adventske svijeće u crkvi sv. Šime u petak, 26. studenog 2021. i trajat će 36 dana do 1. siječnja 2022. godine.

 Uz dodatno okićene promenadne blagdanske prostore u atriju palače Cedulin i na Forumu, na središnjoj lokaciji na Trgu pet bunara i Trgu Petra Zoranića svakodnevno će se odvijati zabavni program i koncerti od 17 do 24 sata, dok će tijekom jutarnjih sati prostor biti zatvoren. Petkom će na pozornici nastupati hrvatske estradne zvijezde poput Massima Savića, Nene Belana i njegovih Fiumensa, izvođača koji su se proslavili u emisiji A strana (Vjeko Ključarić, Eni Jurišić, Dino Purić, Bruna Oberan) i grupe Cambi, a subotom će nas zabavljati renomirani zadarski izvođači Đani Maršangrupa Forum i ostali. Djeca će doći na svoje u popodnevnim satima uz animacijski program, a dodatno će ih 6. prosinca posjetiti Sveti Nikola te 13. prosinca Sveta Luce. Cijeli grad, pa tako i adventski sajam bit će u funkciji, veseli i otvoreni za vrijeme nadaleko poznatog zadarskog Badnjaka, kao i na Silvestrovo za doček Nove godine.

 U sklopu „Adventa“ će brojni restorani, kafići, trgovine i muzeji osigurati prigodne cijene i ponudu u sklopu još jednog izdanja projekta „Đir po gradu“, kojeg već jedanaest godina kontinuirano realiziraju partnerske institucije Udruženje obrtnika Zadar, TZ grada Zadra, HGK Zadar - Županijska komora Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije i Tržnica Zadar d.o.o., sve s ciljem oživljavanja stare gradske jezgre tijekom zimskih mjeseci. Blagdanskom ugođaju pridonijet će i Športski centar Višnjik postavljanjem klizališta, sanjkališta i skijališta.

 

Tonski prilog

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.