Hrvatski radio

Radio Zadar

U petak u Zadru priomopredaja brze brodice za hitnu medicinsku službu

07.06.2023.

12:40

Autor: Radio Zadar

U petak, 9. lipnja, primopredaja druge izgrađene brodice u sklopu projekta “Uspostava hitne pomorske medicinske službe brzim brodicama”

U petak, 9. lipnja, primopredaja druge izgrađene brodice u sklopu projekta “Uspostava hitne pomorske medicinske službe brzim brodicama”

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Za petak, 9. lipnja najavljena je primopredaja druge izgrađene brodice u sklopu projekta “Uspostava hitne pomorske medicinske službe brzim brodicama”.

Primopredaji će prethoditi konferencija za medije u Maloj vijećnici Doma Zadarske županije na kojoj sudjeluju: 

- Vili Beroš, ministar zdravstva

- Božidar Longin, župan Zadarske županije

- Branko Dukić, gradonačelnik Grada Zadra

- Maja Grba-Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu

- Ivana Šimić, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije

- Roko Vuletić, direktor Iskra brodogradilišta

- Alen Rukavina, predstavnik Lučke kapetanije Zadar Nakon konferencije za medije slijedi fotografiranje i vožnja brzom brodicom pomorske medicinske službe.

 Tom će se prilikom predstaviti tehničke i operativne prednosti projekta brzih brodica pomorske medicinske službe koji donosi dodanu vrijednost u pružanju hitne medicinske pomoći, u konkretnom slučaju, stanovnicima i posjetiteljima Zadarske županije. Ujedno je ovaj projekt velik reformski iskorak za hitnu medicinsku službu, ali i za cjelokupan zdravstveni sustav ukupne vrijednosti 10,1 milijuna eura osiguranih iz europskih bespovratnih sredstava i državnog proračuna


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.