Hrvatski radio

Radio Zadar

U pjesmi "Mladi lovac" 18- godišnji Zadranin o svoj borbi s leukemijom

14.02.2020.

08:20

Autor: Suzana Dražić

U pjesmi "Mladi lovac" 18- godišnji Zadranin  o svoj borbi s leukemijom

U pjesmi "Mladi lovac" 18- godišnji Zadranin o svoj borbi s leukemijom

Foto: - / -

18- godišnji Marko Radović iz Zadra odlučio je o svojoj bolesti progovoriti javno i to pjesmom i video spotom u kojem govori o borbi protiv leukemije koja mu je dijagnosticirana prije 9 mjeseci. Suočen s bolešću i liječenjem na KBC- u Rebro Marko je pokrenuo i svoj kanal na YouTubeu.

 Kaže iz zabave i da mu prođe vrijeme. U pjesmi " Mladi lovac-Disstrack na leukemiju" govori o početku leukemije  koja je bila šok za njega, tada maturanta gimnazije "Juraj Baraković", sportaša. Trebalo je proći 300 dana iscrpnog liječenja, transplatacije koštane srži, a sve uz veliku podršku obitelji i prijatelja. 

Ali, kako kaže u stihovima: Preda mnom je novi dan, bolji svijet ispred nas

Spot objavljujemo u povodu Nacionalnog dana djece oboljelih od raka s ciljem podizanja svijesti i boljeg razumijevanja problema s kojima se susreću djeca oboljela od raka i njihove obitelji. 

U Hrvatskoj godišnje od raka oboli oko 112-ero djece, odnosno svaki treći dan jedno dijete.

Od raka se izliječi od 70 do 90 posto djece, ali ta je bolest i dalje (nakon nesreća) prvi uzrok smrtnosti djece.

 Kod liječenja karcinoma najvažnija stvar je rano otkrivanje bolesti. Zakašnjelo postavljanje dijagnoze smanjuje stopu preživljavanja.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.