Hrvatski radio

Radio Zadar

U Poličniku šire se proizvodni pogoni vrijedni 50 milijuna kuna

26.07.2020.

08:45

Autor: Općina Poličnik/HRT Radio Zadar

Foto: Općina Poličnik

Foto: Općina Poličnik

Foto: - / -

Unatoč koronakrizi u Gospodarskoj zoni Grabi u Poličniku poduzetnici nastavljaju s ulaganjima vrijednima 50 milijuna kuna. Svoje pogone za preradu i prodaju ribe šire tvrtke Marikomerc i Mišlov što znači i nova radna mjesta.

Radove na svom objektu završava i tvrtka Trend – inženjering. Kako ističu u Općini Poličnik sve je više zainteresiranih novih ulagača koji dnevno obilaze prostor postojeće zone koja je za sada popunjena oko 70% i u kojoj trenutno radi negdje oko 750 zaposlenika.

Tvrtka Trend-inženjering d.o.o. završava radove na svom objektu a bavi se sljedećim djelatnostima:  Bravarski i limarski radovi i izrada i montaža svih vrsta metalnih konstrukcija uključujući i izradu tehničkih rješenja, Izrada i montaža rashladnih komora i postrojenja te klimatizacijskih sistema s projektiranjem, radovi na postrojenjima za pročišćavanje otpadnih voda.

 

Tvrtka Marikomorec d.o.o. specijalizirana za trgovinu, distribuciju, preradu i pakiranje svježe i smrznute ribe i plodova mora širi pogon te zapošljava nove zaposlenike .

 

 

 

  

Tvrtka  Mišlov d.o.o. Glavna djelatnost tvrtke je ulov male plave ribe (srdele i inćuna). U lipnju 2015. godine tvrtka otvara pogon za preradu plave ribe u Poličniku čime širi svoju djelatnost na preradu i veleprodaju proizvoda ribarstva. Proizvodnja obuhvaća mariniranje i soljenje inćuna i srdele te zamrzavanje suvremenom tehnologijom pojedinačnog zamrzavanja (IQF). Prerada proizvoda ribarstva odvija se primjenom HACCP sustava. Linija proizvoda obuhvaća smrznute, marinirane i soljene proizvode srdele i inćuna. Trenutno su u tijeku radovi na proširenju pogona te zapošljavanju novih zaposlenika.

 

 

 

 

Problem je međutim proširenje navedene zone sa zemljištem koje je u vlasništvu Republike Hrvatske gdje  u općini čekaju više od tri godine prijenos zemljišta s Republike Hrvatske na Općinu Poličnik te se tako zaustavlja val novih investicija čija se ulaganja očekuju u iznosu od 3 milijarde kuna kroz razdoblje od 1-5 godina.

  Po pismima namjere, kažu u Općini Poličnik, može se zaključiti  da postoji ogroman interes iz različitih djelatnosti te da poslovne zone „Grabi“ i „Murvica“ imaju veliku perspektivu sad i u budućnosti.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.