Hrvatski radio

Radio Zadar

U Poljicima danas otvaranje Voćnog trga

25.01.2019.

07:27

Autor: HRT Radio zadar

U Poljicima danas otvaranje Voćnog trga

U Poljicima danas otvaranje Voćnog trga

Foto: - / -

LAG Bura i Općina Vrsi su u sklopu projekta Zeleni pojas u središnjem dijelu mjesta postavili kameni stol i klupe, uredili travnjak te posadili 15 sadnica smokve. Voćni trg koji se danas otvara u 13 sati će dobrovoljno će održavati žitelji Poljica, najavljeno je.

Općina Vrsi i LAG Bura tijekom listopada prošle godine bili su među pobjednicima natječaja Zeleni pojas s projektom Voćni trg. U sklopu projekta, do otvorenja Voćnog trga 25. siječnja, realizirat će se postavljanje travnjaka te sadnja 15 sadnica smokva. Sadnice voćaka posađene su uz rub prostora dok je u centralnom dijelu postavljen kameni stol i dvije klupe, informativna ploča s koševima za smeće, informativna ploča o Ininom projektu Zeleni pojas i solarni stalak za bicikle.

Voćni trg će dobrovoljno održavati lokalni stanovnici (ciljna skupina su mlađi stanovnici), a plodove će dijeliti ravnopravno svi stanovnici na principu koji je poznat u svijetu pod nazivom "food sharing and shared economy" (dijeljenje hrane i ekonomije). Ovaj model će se pokušati približiti lokalnom stanovništvu kao jedan od mogućih načina održivog razvoja ruralnog područja, najavljeno je .

Ana Škara iz LAG-a Bura za naš je program izjavila: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.