Hrvatski radio

Radio Zadar

14:28 / 15.02.2022.

Autor: Filip Buzov

U pravo vrijeme ; Novi vjetrogeneratori postavljaju se u Vice Vlatkovića, ŠRC Višnjik u cilju štednje ulaže u solare

srednja strukovna škola "Vice Vlatkovića"

srednja strukovna škola "Vice Vlatkovića"

Foto: AUTOR Dino Stanin / Pixsell

U cilju uštede energije u ŠCVišnjik poduzeli su prve korake u cilju postavljanja solarnih panela na dvoranu. S obzirom da su veliki potrošači električne energije - najavljeno poskupljenje energenata pozorno prate i u zadarskoj strukovnoj školi "Vice Vlatkovića" iz koje su najavali i kako za desetak dana planiraju montažu šest vjetrogeneratora čija će se energija također koristiti za potrebe škole. 

Najavljeno poskupljenje energenata zabrinulo je kako male, tako i velike potrošače. 

Naravno u slučaju zadarske škole u projekte se kreće prije svega zbog edukacije učenika - ističe ravnatelj T.Tomčić dodajući kako uštede svakako očekuju nakon nove investicije.

 Na Višnjiku već računaju kako će, ukoliko potrošnja struje i plina ostane na lanjskoj razini, računi biti veći za oko dva milijuna kuna. Direktor Denis Karlović tvrdi kako su dobro i prošli, a sve zato jer su već ranije potpisali ugovore sa svojim dobavljačima na dvije godine, odnosno prije skoka cijena. Više u tonskom prilogu Tonski prilog

zatvoreni bazen ŠRC Višnjik

zatvoreni bazen ŠRC Višnjik

Foto: AUTOR Marko Dimic / Pixsell

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.