Hrvatski radio

Radio Zadar

U Preku izgradnja novoga groblja, aglomeracija...

17.03.2023.

10:09

Autor: SJM - VŠ

Ilustracija: Prostorni plan Općine Preko

Ilustracija: Prostorni plan Općine Preko

Foto: .-. / Radio Zadar

Na području Općine Preko slijedi nekoliko većih komunalnih projekata: u Preku će se graditi novo groblje, uskoro kreće i Aglomeracija Preko- Kali, u Lukoranu Društveni dom...  Preko kao središte općine već godinama vapi za novim grobljem, staro je tijesno a nema ni kapelicu, pa je Općina Preko ušla u projekt izgradnje novoga, uz državnu cestu gdje je planirana izgradnja 500-injak novih grobnica. Dobili smo građevinsku dozvolu, kazao je za Radio Zadar načelnik Općine preko Jure Brižić: 

Čekamo pravomoćnost, pripremamo javni natječaj za izvođača radova, s ljudima ćemo krenuti s potpisivanjem predugovora, imamo nekih 250 zainteresiranih za tih prvih 250 grobnica, to je prva faza a onda ostatak još 250, uskoro ćemo krenuti u realizaciju .

Načelnik J. Brižić

Uskoro ide i Aglomeracija Preko-Kali čija prva faza čeka potpis resornog Ministarstva, dodaje Brižić: 


Čekamo potpis Ministarstva za sredstva iz MPO-a, prijavili smo pročišćivač, to je najbitnije u cijeloj priči, sve je spremno od dokumentacije, građevinske dozvole spremne, čekamo samo potpis , proveli smo i javna savjetovanja za sve troškovnike, uskoro formalno potpisivanje ugovora - navodi Brižić.

Od većih komunalnih zahvata na području općine Preko izdvajamo i izgradnju društvenog doma u Lukoranu gdje bi putem javno-privatnog partnerstva otočani trebali dobiti višenamjensku zgradu odnosno društveni dom, ambulantu te trgovinu, naveo je za Radio Zadar načelnik Jure Brižić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.