Hrvatski radio

Radio Zadar

U prevrtanju izletničkog broda smrtno stradao voditelj brodice, putnici spašeni

11.07.2022.

08:48

Autor: tp

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

U arhipelagu otoka Mljeta u prevrtanju izletničke brodice život je izgubio voditelj broda, državljanin Republike Hrvatske, dok su putnici, njih osmero svi spašeni neozlijeđeni. Službenici Lučke kapetanije Dubrovnik izvijestili su da se pomorska nesreća dogodila jučer, 10. srpnja u 16.40h, na poziciji između otočića Glavat i hridi Crna Seka, u mljetskom arhipelagu.

Prema izjavama spašenih i očevidaca, na izletničkoj brodici imena 'Kača' u trenutku nesreće nalazilo se ukupno 10 osoba, uključujući voditelja brodice. Nedugo nakon prevrtanja brodica je potonula, dok je devetero putnika iz mora spašeno, a u pomoć su im pritekli službenici Lučke uprave Dubrovnik, posada glisera mjesnoga ronilačkog kluba i posade broda u vlasništvu lokalne hotelske kuće.

Voditelj izletničke brodice nažalost nije preživio, a o uzrocima njegove smrti, kao i uzrocima prevrtanja brodice provodi se očevid.

Spašeni putnici nakon izvlačenja iz mora prevezeni su u sigurnu luku, dok očevid o uzrocima ove pomorske nesreće provodi nadležna Lučka kapetanija Dubrovnik, u suradnji s Policijom.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.