Hrvatski radio

Radio Zadar

U prostorijama Inovativnog Zadra predstavljen HERCULTUR

01.02.2018.

13:04

Autor: Filip Buzov

HRT Radio Zadar

HRT Radio Zadar

Foto: - / -

Zadarska županija ima na raspolaganju u idućih godinu i pol dana 186 tisuća eura za upravljanje i promidžbu kulturnim turističkim rutama i posjetiteljskim centrima koji nose oznaku HERA .

Tako je na ruti liburnsko-rimskog nasljeđa - na zadarskom Poluotoku Mali Arsenal, Prolaz cara Augusta i Vrata sv. Krševana, zatim Asserija, Kaštel Benković, Stari grad Pag i Nin. 

Novci su stigli iz europskog projekta prekogranične suradnje HERCULATOR, na kojem su uz 3 partnera iz Italije, dionici iz Šibensko-Kninske, Dubrovačko-neretvanske i Primorsko goranske županije.

S obzirom da je Zadarska županija vodeći partner - HERCULTUR je predstavio Pročelnik za gospodarstvo turizam infrastrukturu i Europske fondove Lovro Jurišić.

I za posjetiteljski centar Mali Arsenal, na putovima  liburnsko-rimskog nasljeđa, izraditi planove upravljanja i marketinški znači da će postojati dokumet izrađen po pravilima struke, a koji će reći kako promovirati ono što je već učinjeno, kako upravljati s time, koja je najbolja institucija ili udruga koja bi upravljala s time. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.