Hrvatski radio

Radio Zadar

U protekle 4 godine realizirano 13 infrastrukturnih projekata

09.07.2017.

10:08

Autor: B. Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za nekoliko dana općina Tkon proslavit će svoj dan. Tim smo povodom o općinskim projektima razgovarali s načelnikom Tkona Goranom Mušćetom. U protekle 4 godine u općini Tkon realizirano je 13 infrastrukturnih projekata za što je izdvojeno 8 i pol milijuna kuna.

Među njima su i:

       Centar za kulturu s knjižnicom, Dom za mlade, zelena pijaca sa Škraping centrom, nogometno igralište koje ćemo koje ćemo otvoriti za par dana za Dan općine, javna plaža u Ugriniću, isto tako za dobivanje plave zastave - kaže načelnik općine Goran Mušćet.

Dva su velika problema s kojima se na Pašmanu suočavaju. Jedan je nepostojanje kanalizacijske mreže:

       Kao općina možemo se pohvaliti da imamo jedini svu potrebnu dokumentaciju za početak svih tih radova. Tako da je planirano 2023. godine da bi otok Pašman imao kanalizacijski sustav završen.

Drugi je gradnja luke Tkon koja bi trebala biti otvorena dogodine prije početka nove ljetne sezone:

       I ovim projektom ćemo riješiti problem ljetnih gužvi u samom centru gdje je sve zakrčeno. Isto tako prostor sadašnjeg pristaništa i dio oko njega će dobiti novu namjenu i novi izgled i imat ćemo stotinu parkirnih mjesta.

Pozitivni su i turistički pokazatelji, pa se tako ove godine u općini bilježi porast noćenja za 14 posto. Jedan od ciljeva je stoga i stavljanje u funkciju kulturno-povijesnih znamenitosti kao što je Pustograd:

       Može se doći do tog vrha, pogledati ta gradina i čuti što se tu događalo jer samo su tri takve građevine u našoj županiji. Jedna u Tkonu, Vrgada i na Kornatima.

Inače, u tijeku je izrada razvojne strategije općine Tkon za razdoblje od 2017. do 2025. godine koja predstavlja okosnicu za sva daljnja ulaganja i razvoj tkonskog područja.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.