Hrvatski radio

Radio Zadar

U PU Zadarskoj obilježena 27. obljetnica pogibije Svete Denone

24.05.2019.

10:00

Autor: rzd

Foto: PU zadarska

Foto: PU zadarska

Foto: - / -

U Policijskoj upravi zadarskoj danas sjećanje na Svetu Denonu (1969), pripadnika specijalne jedinice policije „Poskoci“. Povodom 27.godišnjice pogibije odali su mu počast svečanim postrojem. Denona je poginuo 23. svibnja 1992.godine u Zadru, u krugu centra Franko Lisica.

Danas se u Policijskoj upravi zadarskoj prisjećaju svog pokojnog kolege  – Svete Denona (1969), pripadnika specijalne jedinice policije SJP „Poskoci“, kojem su povodom 27.godišnjice pogibije odali počast svečanim postrojem.

Kao pripadnik Specijalne policije poginuo je  dana 23. svibnja 1992.godine u Zadru, u krugu centra Franko Lisica, dok je obavljao službeni zadatak.


Pokojni kolega Sveto Denona obavljao je različite policijske poslove i aktivno sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske.

Uz nazočnost članova obitelji poginulih, načelnika Policijske uprave Antona Dražine s izaslanstvom te udruga proizišlih iz Domovinskog rata, položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće u Spomen sobi u PC „Franko Lisica“, kao i na grobu pokojnika na Gradskom groblju Zadar.


U župnoj crkvi u rodnom mu Novigradu, u 18 sati, služiti će se misa zadušnica. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.