Hrvatski radio

Radio Zadar

U PU Zadarskoj spomen ploča za pripadnika Poskoka, Dragana Žunića

15.12.2017.

11:50

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svečanim postrojem i polaganjem vijenaca pod spomen obilježja Specijalne jedinice policije - Poskoci, policijski službenici PU zadarske su odali počast poginulom kolegi Draganu Žuniću koji je poginuo 1992. godine.

U nazočnosti članova obitelji pokojnoga Žunića , te rukovoditelja PU zadarske predvođenih zamjenikom načelnika Nikolom Šindijom uz predstavnika udruge Poskoci i drugih braniteljskih udruga,te Grada Zadra i Zadarske županije, otkrivena je spomen ploču s njegovim imenom, postavljena na ulazu u PU zadarske na Putu Murvice.

Dragan Žunić bio je pripadnik PU zadarske, policijski službenik Specijalne jedinice policije "Poskoci" od 2. prosinca 1990. godine. Od početka neprijateljske agresije do svoje tragične smrti aktivno je sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta RH.

Pokojni Dragan je 11. rujna 1991. godine bio teško ranjen prilikom neprijateljskog topničkog napada na mjesto Jasenice.
U prosincu se ponovno priključio postrojbi specijalne policije, a sudjelovao je u više diverzantsko-izviđačkih akcija. Kao dozapovjednik jedinice, 16. prosinca 1992. godine, pri dubinskom izviđanju terena na Velebitu, pogođen je iz neprijateljskog vatrenog oružja, pri čemu je smrtno stradao.


Obilježavanje 25. godišnjice njegove pogibije nastavlja se sutra polaganjem cvijeća i svijeća kod križa podignutog na mjestu stradavanja na Velebitu te na njegovoj grobnici u Slivnici, a potom i svetom misom zadušnicom u crkvi Sv. Nikole u Slivnici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.