Hrvatski radio

Radio Zadar

U rujnu pustolovna utrka "Adventure Race Croatia"

29.05.2018.

13:48

Autor: Ivana Matešić

U rujnu pustolovna utrka "Adventure Race Croatia"

U rujnu pustolovna utrka "Adventure Race Croatia"

Foto: - / -

Novi izazov za sve pustolove! U pripremi je prvo izdanje pustolovne utrke Adventure Race Croatia koja će se u rujnu održati na području Zadarske županije. .

Utrka je uvrštena u kalendar svjetske organizacije pustolovnih utrka, a sudjelovat će trideset četveročlanih timova. Njihov cilj je za 70 sati kontinuiranog trčanja, vožnje brdskim biciklom, kajakarenja i orijentacije proći 350 kilometara prekrasnog terena zadarske regije. Evo što je rekao Igor Dorotić, direktor utrke: Adventure Race Croatia je pustolovna utrka koja se događa prvi put ove godine, ona je dio svjetske serije. Pustolovne utrke su utrke koje se sastoje od četiri člana i oni prolaze kontrolne točke koje su im postavljene po terenu, dobiju kartu i prolaze taj teren po nekakvom zadanom redosljedu što biciklom, što trčeći što veslajući, bilo kojim načinom koji organizator smatra da je zanimljivo ili što je zanimljivo na ovom terenu.

Ova utrka puno će značiti za promidžbu Zadarske županije, kaže Mihaela Kadija, direktorica županijske turističke zajedniceVelike su promidžbene mogućnosti ove utrke zbog velike distribucije koju uzrokuje atraktivan sadržaj. Ne radi se samo o čistoj snimci utrke, radi se o jednom formatu koji pokazuje i sam predivan krajolik i izazov kojim se susreću sudionici i te neke emocije.

 

 

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.