Hrvatski radio

Radio Zadar

U sjećanje na heroja Dragana Žunića

16.12.2019.

17:10

Autor: PU zadarska/Hrt Radio Zadar

PU zadarska ( foto)

PU zadarska ( foto)

Foto: - / -

Jutros su u Policijskoj upravi zadarskoj, ispred spomen obilježja Jedinice specijalne policije – Poskoci, policijski službenici i pripadnici Udruge SJP „Poskoci“ svečanim postrojem odali počast poginulom kolegi Draganu Žuniću.

Dragan Žunić bio je pripadnik PU zadarske, policijski službenik Specijalne jedinice policije "Poskoci" od 2. prosinca 1990. godine. Od početka neprijateljske agresije do svoje tragične smrti  aktivno je sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske.

Pokojni Dragan je 11. rujna  1991. godine  teško  ranjen prilikom neprijateljskog topničkog napada na mjesto Jasenice. U mjesecu prosincu se ponovno priključio postrojbi specijalne policije, sudjelovao je u više divenrzantsko-izviđačkih akcija, a dana 16.prosinca 1992.godine pri dubinskom izviđanju terena na Velebitu, pogođen je iz neprijateljskog vatrenog oružja, pri čemu je smrtno stradao.

Obilježavanje 27. godišnjice Žunićeve pogibije nastavilo se polaganjem cvijeća i svijeća kod križa podignutog na mjestu stradavanja na Velebitu te na njegovoj grobnici u Slivnici, a potom i svetom misom zadušnicom u crkvi Sv. Nikole u Slivnici Gornjoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.