Hrvatski radio

Radio Zadar

U sklopu Adventa u Zadru koncert grupe Pavel

28.12.2015.

10:37

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grupa Pavel predstavit će u Zadru svoj novi singl “Poslije nas“ i materijal s novog albuma kojim će se predstaviti na nadolazećem Zagrebačkom festivalu 22. siječnja 2016.

Pjesma je počela život kao kvazi sevdah, pa smo je utjerali u texmex, i sad je ispala nekakav slavensko-meksički hibrid, koliko god to čudno zvučalo. U svakom slučaju je drugačija od onog što smo dosad radili. Iako je o idućem albumu još rano govoriti, budući da neće van prije kraja iduće godine, moram naglasiti da singl zapravo uopće ne predstavlja zvuk albuma na kojemu radimo. Taj idući album bit će vjerojatno najšareniji dosad, od indie folka preko irske tradicionalne do countryja i ciganske glazbe. Nećemo sad odjednom svirat isključivo neosevdah u texmex maniri, to bi bilo ograničavajuće.- povodom objave novog singla izjavio je Aljoša Šerić. 

Koncert se održava na Trgu Petra Zoranića s početkom u 20 sati u sklopu manifestacije Advent u Zadru i Đir po gradu. Ulaz je slobodan!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.