Hrvatski radio

Radio Zadar

U sklopu projekta AlterNET ove subote Info dan u Zelengradu

21.08.2019.

16:31

Autor: HRT Radio Zadar / Udruga Eko-Zadar

U sklopu projekta AlterNET ove subote Info dan u Zelengradu

U sklopu projekta AlterNET ove subote Info dan u Zelengradu

Foto: - / -

Udruga „Eko Zadar“ i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA, partneri u projektu AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području, organiziraju događanje „Info dan: Dan za razvoj“ 24.kolovoza 2019. s početkom u 17 sati.

Info dan održat će se na lokaciji održavanja manifestacije „Prisnac fest" ispred Doma Zavičajnog kluba Janko Mitrović.

Cilj ovog događanja je što većem broju ljudi predstaviti dosadašnje rezultate projekta, a prije svega predstaviti osobe koje su u sklopu projekta završile osposobljavanje za knjigovođu-računovođu za OPG-e, te edukaciju za izradu polovnih planova za potrebe prijave projekata na mjere iz Programa ruralnog razvoja. One će biti predstavljene putem tiskanog letka koji će zainteresiranima biti podijeljen na info štandu. Za posjetitelje štanda predviđeni su i prigodni promotivni pokloni, te obrok i osvježenje, a nastupit će i bend Bolero.

Ovo je prvi od osam planiranih info dana koji će se održati u svakoj od osam jedinica lokalne samouprave u kojima se projekt provodi, odnosno još u Benkovcu, Gračacu, Novigradu, Pakoštanima, Polači, Stankovcima i Sv. Filipu i Jakovu.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA). Riječ je o dvogodišnjem projektu koji će se provoditi do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja.

Projekt AlterNET, vrijedan 957.059,31 HRK, u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda - navodi se u pozivu organizatora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.