Hrvatski radio

Radio Zadar

U Slavonski Brod poslana zimska odjeća i prekrivači

06.11.2015.

11:05

Autor: S. Dražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prema zimskom prihvatilištu u Slavonskom Brodu iz Zadra je upućena donacija Crvenog križa za pomoć izbjeglicama. Djelatnike Crvenog križa i volontere zatekli smo pri ukrcaju donacije u kombi vozilo.


  Evo, upravo pakiramo u kombi ono što im je sada najnužnije, a to su deke, pokrivači, topla dječja odjeća, čarapice, hlače, jakne. Već smo slali hranu, a sada šaljemo odjeću, rekla nam je Štefica Čirjak, djelatnica u Sabirnom centru na Relji.

Iako je većina donacija naših sugrađana u redu ima i pojedinaca koji donose odjeću koja nije više za korištenje.

  Zamolila bi neke da pripaze na kvalitetu odjeće. Ne možete nekome tko nema ništa dati ofucanu odjeću. Nije red. Malo bi trebalo poraditi na kulturi darivanja. Bez obzira što je to rabljeno ono mora biti čisto, ono mora biti s dostojanstvom darovano da onaj koji prima dostojanstveno prima. Takvu odjeću odmah odvajamo i bacamo, kaže Štefica Čirjak.

 Jedna  donacija s hranom već je otišla, a i ovo će biti dobra donacija. Kvalitetni su komadi odjeće, bit će dobro, zadovoljna je Danka Prtenjača, koja u Crvenom križu volontira još od Domovinskog rata.

 "Za to uvijek ima  vremena, samo pođite od svog srca", odgovara  Danka na naše pitanje kako nađe slobodno vrijeme za volontiranje.  

 Marija Ginter volonterka je u Crvenom križu već 10 godina.

Drago nam je da možemo pomoći izbjeglicama. Volontiram već deset godina u Sabirnom centru na Relji i to me ispunjava. Sretan sam da mogu pomoći, a Zadrani rado doniraju.

 

  

 

    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.