Hrvatski radio

Radio Zadar

09:57 / 19.01.2020.

Autor: Filip Buzov

U spomen na akciju Maslenica nakon koje je Hrvatska prodisala

HRT Zadar

HRT Zadar

Foto: - / -

Hodnja - KORACIMA NADE U ISTINU krenula je rano jutros, a sudionici će prohodati 26 kilometara nekadašnje prve crte bojišnice u zadarskom zaleđu, od Islama Latinskog preko Kašića do Pridrage. Na tom putu obići će svako spomen obilježje i s posebnim pijetetom pokloniti se žrtvi hrvatskih branitelja.

Dan uoči središnjeg obilježavanja 27. obljetnice oslobodilačke akcije "MASLENICA" , Udruga „Žene u Domovinskom ratu - Zadar" organizira tradicionalnu molitvenu hodnju - KORACIMA NADE U ISTINU.

U ime organizatora slušamo Ivanu Haberle iz Udruge "Žene u Domovinskom ratu": Ovo je 12 godina zaredom, 2009. godine smo pokrenuli jedan ovakvo neobičan način, da svojim koracima prođemo dionicu , zapravo gdje se odvijala akcija Maslenica, tih godina o akciji se baš i nije puno govorilo niti joj se pridavao veliki značaj, a zapravo je Hrvatska prodisala - istaknula je u ime organizatora, Ivana Haberle predsjednica Udruge "Žene u Domovinskom ratu - Zadar" .   

Stigli smo iz dalekog Samobora, ovdje je svega toga nositelj HVIDR-a i 151. samoborska brigada, i prihvatili smo ovu hodnju Istine i nade koja budi život, kao nešto što nam leži na srcu, još od 91. dok smo bili svi zajedno, pa evo i sada trebamo biti svi zajedno - istaknuo je zapovjednik bojne , branitelj Franjo Horvat.   

 

 

Ton:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.