Hrvatski radio

Radio Zadar

U Stankovcima svečano otvoren novi pogon

10.08.2017.

14:21

Autor: Božidar Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U poslovnoj zoni u Stankovcima danas je prigodom Dana općine Stankovci otvoren novi pogon za proizvodnju sigurnosnih stakala koji će zapošljavati desetak ljudi .

Od početka godine u Stankovcima su otvorena još 3 pogona s 30-tak novih radnih mjesta koji nakon višegodišnje gospodarske krize opet najavljuju svjetlu budućnost za tu općinu.  

Dobre gospodarske pokazatelje u općini pokazuju i podaci o nezaposlenosti kaže načelnik Željko Baradić.

Meni su najbolje informacije moji poduzetnici. Ako mi jedan poduzetnik kaže da više ne može naći na prostoru, govorimo o općini Stankovci, da ne može naći ni pomoćne radnike. Vi znate što znači pomoćni radnik. Ne govorimo da je netko kvalificiran građevinar, nego ni pomoćnih radnika više nema, onda vam to dovoljno govori  da svi oni koji žele raditi  da ima dovoljno prostora, zaposlenost je jako dobra.   

Pitanje nedostatka radne snage svakako će se morati u budućnosti riješavati. Ovih dana potpisan je i projekt katastarske izmjere vrijedan 4 milijuna i 600 tisuća kuna 

To je tzv. projekt čistih papira. Napokon da se riješi , da se zna vlasništvo i kad to riješi to zemljište dobiva, ako netko želi i prodati ili bilo što, ono dobiva na svojoj cijeni.

 U općini su posebno zadovoljni ulaganjem u mlade kroz različite poticaje za novorođenčad, sufinanciranje cijene vrtića ili stipendije za učenike za što je u proteklih 10 godina iz općinskog proračuna izdvojeno 11 milijuna kuna. 

U povodu Dana Općine na mjesnom groblju položen je vijenac i zapaljene svijeće za poginule hrvatske branitelje, a na svečanoj sjednici uručene nagrade zaslužnim mještanima. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.