Hrvatski radio

Radio Zadar

U subotu kreću maškarani tanci u Pagu

11.01.2017.

15:39

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rješenje za ove hladne zimske dane je - Paški zimski karneval ! U subotu, 14. siječnja otvara se tradicionalni Paški zimski karneval maškaranim tancima u II Magazinu soli uz vesele i otkačene Koktelse koji će u ovim hladnim danima zagrijati karnevalsku atmosferu.

Ovogodišnji maškarani tanci održavat će se svake subote, a maškare će zabavljati odlični zabavljači - Jasmina Stavros, Učiteljice, klapa Sol, grupe Bracera, Fortunal, Tempo, Kumpanji, Furešti, Dražen Zečić i grupa Banana - javljaju iz paške Turističke zajednice. 

Paški zimski karneval ima dugu tradiciju održavanja i zaista je poseban po dobroj karnevalskoj atmosferi, ali i po tradicijskim zadnjim danima kada se karnevalska zbivanja sele na glavni gradski trg uz veliku maškaranu povorku, primopredaju vlasti, neizbježno paško kolo, Gradsku glazbu Pag, KUD Družinu, pučku dramu Robinju, pjevače pučkih napjeva, čitanje oporuke i spaljivanje Marka, krivca za sve nevolje.

Četvrtkom – 9., 16. i 23. veljače održavat će se ričavci – još jedan stari paški običaj kada maškare uz pjesmu obilaze domove Pažana koji ih nagrađuju svojim gostoprimstvom.

Ovogodišnji Paški zimski karneval traje do srijede, 1.ožujka, a održava se u organizaciji Grada Paga i Turističke zajednice grada Paga. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.