Hrvatski radio

Radio Zadar

U subotu turistički obilazak zadarskih bunkera

16.12.2021.

11:20

Autor: Radio Zadar

Ruta obilaska zadarskih bunkera

Ruta obilaska zadarskih bunkera

Foto: - / -

U subotu će javnosti biti predstavljena turistička ruta obilaska zadarskih bunkera koji se odnedavno uređuju u sklopu projekta EU Revival. Prvi obilazak upriličen je za predstavnike medija uz stručno vodstvo.

Ovim projektom, na području grada Zadra uredit će se bunker na Vidikovcu te pripadajući okoliš s izgrađenom tematskom pješačkom stazom koja postaje novo izletište s prekrasnim pogledom na zadarski kanal. Kroz uređeni bunker i tematsku stazu, posjetitelji će imati priliku upoznati zanimljivu povijest izgubljene baštine 20.-og stoljeća.

S obzirom da je u sklopu projekta Revival ustanovljena i nova turistička kulturna ruta koja povezuje više bunkera, kojih na zadarskom području ima preko 200, ovom prilikom moći ćete proći rutu u skraćenom obliku (od bunkera na Vidikovcu, preko Crnog, Križa i Dračevca), uz pratnju stručnog vodiča, kako bismo Vam predočili što će se nuditi budućim posjetiteljima grada Zadra. Više detalja o cijeloj ruti, na web stranici projekta na kojoj je Sveučilište u Zadru istaknulo sve važne podatke o odabranim građevinama svih partnera projekta Revival https://www.italy-croatia.eu/web/revival/about-the-project  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.