Hrvatski radio

Radio Zadar

U Sutomišćici u Danu narcisa prikupljeno 7.860,00 kuna.

26.03.2022.

15:36

Autor: Radio Zadar

Dan narcisa u Sutomišćici

Dan narcisa u Sutomišćici

Foto: - / -

U ovogodišnjoj akciji "Dan narcisa" za otok Ugljan i Pašman koja se održala u mjestu Sutomišćica prikupilo se 7.860,00 kuna.

Sredstva su se prikupljala za opremanje Onkološkog odjela OB Zadar. U akciji su sudjelovali udruga žena "Kukljica", Općina Kukljica, KUD "Bokolje" iz Dobropoljane s otoka Pašmana, udruga žena "Luzor" iz Preka, KUD "Sveti Ante" iz Lukorana, udruga žena "Sv.Fume" iz Sutomišćice i udruga "Điran" iz Ugljana.

Vesna Benić, inicijator i voditelj ove akcije na otoku u svom govoru istaknula je o važnosti godišnjih kliničkih pregleda dojki, o važnosti mamografije rendgenskog pregleda dojke kojim se otkrivaju tumori i druge promjene, a dokazano je da mamografija bilježi promjene na dojci prosječno oko dvije godine ranije, i o važnosti ultrazvuka dojke radiološke dijagnostičke metode. Ultrazvuk, uz mamografiju, znatno povećava točnost dijagnosticiranja dobroćudnih i zloćudnih bolesti dojke.

Zajedništvo, velikodušnost i solidarnost otočana u ovih dvanaest godina održavanja akcije "Dan narcisa" doprinijelo je da su prikupili ukupno 137.890,00. za pomoć opremanja Onkološkog odjela zadarske Opće bolnice.

Sljedeće godine akcija će se održati u Lukoranu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Popodne uz Radio Zadar

Popodnevni program Radio Zadra donosi u vaše domove najbolju domaću i stranu glazbu. Poslušajte naš glazbeni vremeplov Rollercoaster. Utorkom i četvrtkom od 16. i 15 donosimo najave i osvrte kulturnih događanja, a od od 18 do 19 sati slušate novosti s glazbene scene, naše i strane

Poslušajte u Slušaonici