Hrvatski radio

Radio Zadar

U Sv. Filipu i Jakovu 24 obitelji dobile ključeve POS-ovih stanova

09.06.2023.

16:48

Autor: Radio Zadar

Predaja ključeva POS-ovih stanova u Sv. Filip i Jakovu

Predaja ključeva POS-ovih stanova u Sv. Filip i Jakovu

Foto: Općina Sv. Filip i Jakov / Radio Zadar

Prošli tjedan je u Sv. Filip i Jakovu održana prigodna svečanost dodjele ključeva vlasnicima od 24 novoizgrađena POS stana, koji su dio programa društveno poticane stanogradnje kojeg Općina Sv. Filip i Jakov provodi putem Agencije za društveno poticanu stanogradnju - priopćeno je iz te općine . Navodi se kako je vrijednost radova bila 16,5 milijuna kuna a na zemljištu površine 2775 četvornih metara izgradile su se četiri zgrade na četiri etaže – podrum, prizemlje i dva kata – s parkirnim mjestima i uređenim okolišem.

POS- ove zgrade u Sv. Filip i Jakovu

POS- ove zgrade u Sv. Filip i Jakovu

Foto: Općina Sv. Filip i Jakov / Radio Zadar

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić  predao je ključeve novim vlasnicima 24 stana izgrađenim po ovom programu a svečanosti je nazočio i direktor APN-a Dragan Hristov.  Za 24 POS-ova stana kamen temeljac stavljen je u studenom 2021., a izgradnja koja je trebala trajati oko 500 dana dovršena je gotovo u roku, s minimalnim kašnjenjem.


Općina Sv. Filip i Jakov ishodila je četiri građevinske dozvole za gradnju četiri zgrade a plaćena je i sva projektna dokumentacija za izgradnju ovih stanova. Ugovor o izradi projektne dokumentacije za izgradnju zgrada POS-a s Organizacijom za planiranje i arhitekturu iz Zagreba bio je ukupne vrijednosti od 248.625,00 kn sa PDV-om u skladu sa provedenim otvorenim postupkom javne nabave. Kroz POS-ov program na Rabatinu je osigurana sva potrebita projektna dokumentacija te je u vrijednosti od 7 milijuna kuna omogućena sva potrebita infrastruktura, putevi, priključak na kanalizaciju, vodu i struju.

“Općina je u projekt uložila te je dovela svu infrastrukturu, struju, vodu i kanalizaciju, a uredit će i okoliš. Zahvaljujući Vladi RH i Ministarstvu državne imovine na čelu s tadašnjim ministrom Goranom Marićem dobili smo četiri hektara građevinskog zemljišta vrijednog 36 milijuna kuna za stambenu izgradnju, od čega je hektar za ceste, nogostupe i dvije trafostanice ”, rekao je načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić. 


U samom projektu društveno poticajne stanogradnje, koji u Republici Hrvatskoj postoji od 2002. godine, izgrađeno je 8500 stanova čime su riješena životna pitanja brojnih sugrađana - navodi se uz ostalo u priopćenju Općine Sv. Filip i Jakov.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.