Hrvatski radio

Radio Zadar

U tijeku je natječaj za dodjelu 115 stipendija Grada Zadra

13.12.2021.

13:10

Autor: Anita Perica

default error photo

Do 24. ovoga mjeseca traje natječaj Grada Zadra za dodjelu stipendija učenicima i studentima , te natječaj za stipendiranje obrazovanja studenata slabijeg imovinskog stanja za školsku odnosno akademsku 2021./2022. godinu. Natječaj je objavljen za 115 novih stipendija, no ta se brojka možda i promijeni - ovisno o rezultatima pregovora dionika u Gradskom vijeću - možda iznos bude i veći. 

Oni učenici i studenti koji su jednom ostvarili stipendiju ne moraju ponovno u natječajni postupak ako su uspješno završili godinu, tako da Grad Zadar u ovom trenutku stipendira 215 mladih osoba. Uz nove stipendije koje tek čekaju korisnike, Grad Zadar će ukupno stipendirati 330 učenika i studenata – kaže pročelnik Joso Nekić podsjetivši kako se svake godine za tu namjenu izdvaja oko 2 i pol milijuna kuna:

Zahtjevi se podnose preko digitalne platforme i aplikacije e-stipendije, odnosno sustava e-zadrani, što je novina od ove godine. Stipendije iznose od 300 do 900 kuna, a do sada se javilo oko 25 potencijalnih korisnika – doznajemo također od pročelnika Nekića:

Grad Zadar u suradnji s OTP bankom nastavlja i projekt stipendiranja do 15 studenata slabijeg imovinskog stanja , a natječaj je također otvoren do 24.-og ovoga mjeseca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.