Hrvatski radio

Radio Zadar

U tjedan dana zadarska Pomorska policija izrekla 18 kazni za glisiranje

30.07.2020.

18:38

Autor: HRT Radio Zadar

Foto:PU zadarska

Foto:PU zadarska

Foto: - / -

U zadarskom akvatoriju u prekršaju je zatečeno 17 stranih državljanina i jedan hrvatski državljanin koji su glisirali uz obalu na udaljenosti manjoj od 300 metara .

Proteklih tjedan dana, od 23. srpnja do danas policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar evidentirali su 18 prekršaja nedozvoljenog glisiranja. Svi koji su nedozvoljeno glisirali, unutar zabranjenog pojasa, sankcionirani su sukladno odredbama Pomorskog zakonika te su im izrečene novčane kazne.

Tako su u akvatoriju Biograda, otoka Pašmana i Vira u prekršaju zatečena plovila kojima je upravljalo pet državljanina Njemačke, tri državljanina Slovenije, dva državljanina Slovačke, dva državljanina Austrije te po jedan Poljske, Mađarske, Nizozemske, Švicarske, Belgije i jedan hrvatski državljanin koji su glisirali uz obalu na udaljenosti manjoj od 300 metara.

Zbog podizanja većeg stupnja opće sigurnosti na moru, službenici pomorske policije nastavit će kontinuirano provoditi nadzor i poduzimati sve potrebne mjere i radnje u cilju sprječavanja eventualnih ugroza i nesreća na moru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.