Hrvatski radio

Radio Zadar

U Topuskom od danas privremena baza zadarske Civilne zaštite

04.01.2021.

12:51

Autor: Iva Rogić

CZ Zadar

CZ Zadar

Foto: - / -

Uz financijsku pomoć Zadar je poslao i postrojbe Civilne zaštite prošlog petka na područje pogođeno razornim potresom, a jutros je poslana još jedna ekipa i dva vozila. Privremena baza zadarske Civilne zaštite od danas je u Topuskome.

Konstantno smo u komunikaciji sa svojim ljudima, šaljemo im opremu, jer je stanje na terenu teško, kaže Mate Lukić, voditelj postrojbi Civilne zaštite Zadar: Grad Zadar je poslao dva vozila i ljude na poziv upomoć iz Općine Topusko, tamo smo smješteni. Situacija na terenu je jako teška. Teren je blatnjav, tlo je razoreno od samog potresa i tlo se konstantno trese. Iz središnje baze u kojoj se pripremaju topli obroci i sortiraju paketi potrepština, a naše postrojbe zadužene su za raznošenje prema Petrinji te osobito prema okolnim mjestima na području Gline - kaže Lukić za program Radio Zadra.

Građani su osim potrepština, prema potresom pogođenom području poslali i poruke podrške, a Grad je pružio financijsku pomoć: Grad Zadar je dao financijsku pomoć, a građani su u samo 24 sata napunili šest šlepera. Ti paketi dolaze do naših članova koji se nalaze u Topuskome, a u paketima se nalaze i raznorazne poruke kojima građani poručuju "Zadar vas voli, izdržite!" - izjavio je Lukić i dodao kako za Topusko u četvrtak iz Zadra kreću još dvije ekipe postrojbe Civilne zaštite Zadar.

Mate Lukić, voditelj postrojbe CZ Zadar

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.