Hrvatski radio

Radio Zadar

14:06 / 27.02.2020.

Autor: S. Dražić

U travnju veliki koncert u Zadru "Hrvatska u Plavom kaputiću’"

U travnju veliki koncert  u Zadru "Hrvatska u Plavom kaputiću’"

U travnju veliki koncert u Zadru "Hrvatska u Plavom kaputiću’"

Foto: - / -

Nakon velikog uspjeha koncerta duhovne glazbe u Jazinama u listopadu prošle godine, koji je okupio oko 4000 posjetitelja, u pripremi je novi koncert suvremene duhovne glazbe koji će se pod geslom 'Hrvatska u Plavom kaputiću' održati u petak, 24. travnja u ŠC "Višnjik".

U sporstkoj dvorani na Višnjiku u travnju planira se veliki glazbeno - duhovni događaj koji će biti ostvaren po standardima vrhunske tehničke produkcije pod pokroviteljstvom Grada Zadra i Zadarske županije najavljuju organizatori - Caritas Zadarske nadbiskupije.

  Koncert je humanitarnog karaktera, a prema prvim najavama dvorana na Višnjiku bit će ispunjena posjetiteljima iz cijele Hrvatske, najavljeno je na konferenciji za novinare. 

Sredstva od prodaje karata namijenjena su za izgradnju muzeja "Kuća sjećanja Plavi kaputić" u mjestu Berak kod Vukovara koji se gradi na poticaj Željke Mitrović Jurić, 'djevojčice u plavom kaputiću' čija je snimka iz okupiranog Vukovara 1991. obišla svijet.

Na kocertu sudjeluju poznati izvođači suvremene duhovne glazbe: Alan Hržica, sestre Marija i Ivana Husar, sestre Palić, Vanessa Mioč i sestre Ramljak.

Karte u iznosu od 40, 50 i 60 kuna mogu se već kupiti online na ticketshopu ili u župnima uredima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.