Hrvatski radio

Radio Zadar

U Udbini otvoreno Središte za razvoj vođa

13.09.2019.

10:23

Autor: Božidar Kolega

U Udbini otvoreno Središte za razvoj vođa

U Udbini otvoreno Središte za razvoj vođa

Foto: - / -

U nazočnosti predsjednice i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Kolinde Grabar-Kitarović, potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, te načelnika Glavnog stožera general zbora Mirka Šundova u Udbini je otvoreno središte za razvoj vođa "Marko Babić".

Središte za razvoj vođa utemeljeno je na ideji umirovljenog general-pukovnika Ante Gotovine a od 1994. do 2000. godine djelovalo je u Šepurinama kraj Zadra. U Domovinskom ratu mi smo stvarali Hrvatsku vojsku i u hodu, s problemima na terenu, sa ratom, smo morali organizirati i stvoriti hrvatskog vojnika sposobnog da izvrši u cijelosti borbenu zadaću koja je pred njim i da se, po mogućnosti, vrati kući. To je svrha takvog središta, i sigurno će i ovo središte u buduće stvarati takve časnike i dočasnike koji će biti izvrsni zapovjednici a o njima će i ovisiti sposobnost i spremnost Hrvatske vojske, kazao je general Ante Gotovina.

Pozdravljajući obitelji poginulih hrvatskih branitelja čija imena nose najugledenija obučna središta Hrvatske vojske, Babić, Tomljanović i Jović, predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović rekla je da time iskazujemo najveću privrženost najvećim vrijednostima Domovinskog rata, i sjećamo se njihovog junaštva. 

General Ante Gotovina

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.