Hrvatski radio

Radio Zadar

U utorak i srijedu edukacije za iznajmljivače

11.04.2022.

08:06

Autor: Radio Zadar

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Marko Dimić / Pixsell

U Multimedijalnoj dvorani Kneževe palače u utorak i srijedu 12. i 13. travnja održat će se besplatne edukacije iznajmljivače. Program u utorak 12. travnja počinje u 9 sati, a vodit će ga Meri Čizmić Kraljević i Anamarija Cicarelli iz Savjetovališta za obiteljski smještaj Interligo. Prvog dana edukacije govorit će se o specijalizaciji obiteljskog smještaja; obiteljima s malom djecom, tinejdžerima i gostima seniorima.


Kako i zašto gosti biraju destinaciju, koliko često treba mijenjati opremu u objektu i kako pripremiti objekt za fotografiranje ili snimanje? – također su neke od tema programa edukacije u utorak, kao i određivanje i upravljanje cijenama te zaštita iznajmljivača i gostiju od otkaza. 

Sudionici edukacije također će se moći upoznati s pripremom za rad s portalima i pravilima poslovanja online turističkih servisa poput Booking.com i Airbnb.com. 


Drugog dana edukacije govorit će se o algoritmu portala kao ključu uspjeha oglasa, analitici portala i učinkovitom oglašavanju na Google mapi, Facebooku te vlastitom portalu. Srijeda donosi i teme o dokumentima i knjigama koje treba voditi iznajmljivač, potom sve relevantno o izdavanju računa, prijavi i odjavi gostiju, razlici iznajmljivača kao fizičkoj i pravnoj osobi, dolasku inspektora u objekt, itd.

Zadarska Turistička zajednica podijelit će malim iznajmljivačima brošuru kao priručnik za zakonito i uspješno poslovanje

Upoznavanje sa svim segmentima poslovanja obiteljskog smještaja, informacije o načinu prijave gostiju, sustavu eVisitor, izdavanju računa te financijskim obavezama tijekom tekuće godine, ili što znači rekategorizacija? – samo je dio sadržaja brošure namijenjene iznajmljivačima u turizmu. Ovim praktičnim izdanjem koje s čestitkom za Uskrs ovih dana stiže na adrese registriranih zadarskih iznajmljivača, Turistička zajednica grada Zadra željela je – navodi se u brošuri – svim lokalnim iznajmljivačima osigurati uspjeh i poslovanje u skladu sa zakonom. Zato je podnaslovljena kao „Priručnik za vlasnike apartmana, kuća za odmor, studio apartmana i soba u domaćinstvu za 2022. godinu“.

- Knjižica je zaista pravi priručnik koji će svim našim zadarskim iznajmljivačima znatno olakšati poslovanje u ovoj godini. Tiskanje ovog priručnika ujedno je nastavak naših napora da u kriznim vremenima dodatno pomognemo svima koji se bave turizmom. Praćenje trendova u turizmu i uočavanje promjena u navikama naših gostiju te još važnije, zakonito djelovanje i kvaliteta usluge iznad svega, svima moraju biti formula za uspjeh - kaže direktor zadarske Turističke zajednice Mario Paleka.

Tako se u ovom priručniku mogu pronaći apsolutno sve informacije koje će turističkim iznajmljivačima olakšati poslovanje, pa čak i o obaveznim elementima u objektu – od plana evakuacije do sadržaja kutije prve pomoći. No pored praćenja zadanosti u poslovanju i eventualnih zakonskih promjena, bitno je, također, znati kako prodati vlastiti smještaj i istaknuti ga među svim drugim objektima koji se nalaze na turističkom tržištu. A sve će to biti teme na dvodnevnoj besplatnoj edukaciji za male iznajmljivače (12. i 13. travnja), koju s naslovnom temom „Uspješno poslovanje u turističkoj godini 2022.“ organizira zadarska Turistička zajednica u suradnji sa Savjetovalištem za obiteljski smještaj Interligo. Pozivaju se svi iznajmljivači da se prijave na besplatnu edukaciju najkasnije do ponedjeljka, 11. travnja do 14 sati na email: info@zadar.travel ili telefonskim pozivom na broj 023 316 166. Zbog još uvijek važećih epidemioloških mjera broj sudionika je ograničen.

Inače, o svim navedenim temama iznajmljivači se mogu informirati i na web stranici TZG Zadra za poslovne subjekte na adresi www.business.zadar.travel , a priručnik i sve ostale tiskane promotivne materijale možete pronaći ovdje: www.zadar.travel/useful-information/printed-promotional-materials

OKVIR: Program besplatne edukacije za male iznajmljivače


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Jutro uz Radio Zadar

Svako jutro iz sata u sat donosimo vam najnovije informacije iz zemlje i svijeta. Govorimo o stanju na prometnicama i kakvo nas vrijeme očekuje. Možete besplatno oglasiti sve što prodajete ili kupujete, a društvene aktualnosti i svakodnevne životne probleme, s vama komentiramo u kontakt programu.

Poslušajte u Slušaonici