Hrvatski radio

Radio Zadar

U Velebitskom kanalu nestali njemački državljani - otac i maloljetnik, pronađena SUP daska i jedno veslo

10.07.2022.

13:11

Autor: tp

SUP daskanje - ilustracija

SUP daskanje - ilustracija

Foto: HTV / HRT

Otac i maloljetno dijete njemački državljani, nestali su tijekom rekreativnog veslanja Velebitskim kanalom. ZA njima se traga sinoć od 20.40. U potragu su uključene i zračne snage, plovila i Gorska služba spašavanja. Dosadašnje traganje rezultiralo je pronalaskom SUP daske s jednim veslom, sa istočne obale otoka Krka, jutros oko deset sati. Akcija traganja za nestalima nastavlja se tijekom današnjeg dana, svim raspoloživim sredstvima.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) od sinoć koordinira traganje za dvije osobe, otac i maloljetno dijete, koji su nestali tijekom rekreativnog veslanja Velebitskim kanalom.


Sinoć, 9. srpnja u 20.40h, službenici MRCC Rijeka zaprimili su poziv iznajmljivača rekreativnih plovila iz Klenovice, koji je javio o kašnjenju u povratku dvoje gostiju, državljani Republike Njemačke, nakon što su istoga dana oko 17.00h isplovili na dasci za veslanje (SUP) u smjeru otoka Krka na kupanje. Informacije o svrsi i smjeru veslanja nestalih dojavitelj je saznao od supruge i majke nestalih, koji su se upustili u veslanje unatoč činjenici da je tijekom cijeloga dana u Velebitskom kanalu puhala bura.


Odmah nakon dojave obavijest o nestanku proslijeđena je Lučkoj kapetaniji Rijeka i mjesno nadležnoj Lučkoj ispostavi Novi Vinodolski, a u traganje su angažirane jedinice Pomorske i aerodromske policije Rijeka te Obalne straže RH.


Sinoć i noćas službenici LI Novi Vinodolski i PPAP Rijeka izvršili su površinsko traganje za nestalima uz obalni rub, od Vrbnika do Male luke. Također je pretražen dio akvatorija Velebitskog kanala između Smokvice i otoka Krka, a traganje je zbog smanjene vidljivosti i vremenskih uvjeta privremeno obustavljeno noćas oko dva sata i nastavljeno je jutros, 10. srpnja od 05.00h.


Dosadašnje traganje rezultiralo je pronalaskom SUP daske s jednim veslom, sa istočne obale otoka Krka, jutros oko deset sati.


MRCC Rijeka uz površinsko koordinira i zračno traganje za nestalima, angažiranim zrakoplovom Obalne straže RH, koji područje traganja nadlijeće jutros od 08.45h, dok je za kopnenu potragu angažirana Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS).


Akcija traganja za nestalima nastavlja se tijekom današnjeg dana, svim raspoloživim sredstvima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.