Hrvatski radio

Radio Zadar

11:11 / 03.10.2017.

Autor: B. Kolega

U vijećnici burno i prije usvajanja Dnevnog reda

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovo je bio najpodliji pokušaj pljačke naroda - tako je županijski vijećnik Drago Čulina okarakterizirao prijedlog podizanja vijećničke naknade danas na sjednici skupštine Zadarske županije. Ovaj prijedlog odluke skinut je s dnevnog reda sjednice .

Županijski vijećnici jednoglasno su podržali odluku o skidanju odluke  o povećanju vijećničkih naknada s dnevnog reda što je predložio predsjednik vijeća Željko Lončar zbog izmjena Zakona o lokalnoj upravi i samoupravi koji je u izradi i koji će to pitanje regulirati na nacionalnoj razini :  U zajedničkom klubu HDZ-a HSP-a i HS-a, Reformista i Hrasta smo se usuglasili s obzirom da će novi zakon biti donesen u 11.mjesecu , mi moramo usklađivati sve akte, stoga točka broj 2 je nepotrebna na današnjoj sjednici i predlažem da je skinemo s dnevnog reda - obrazložio je Lončar.

Odlukom je bio zadovoljan vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša: Iznimno smo zadovoljni što smo vas uspjeli uvjeriti na nekin način da je ta točka u ovoj situaciji nepovoljna, dok narod još zbraja štete od poplave vi idete dizati sebi plaću odnosno naknadu, to je neozbiljno - kazao je Rubeša.

Vijećnik Drago Čulina otišao je korak dalje nazvavši spomenuti prijedlog najpodlijim pokušajem pljačke hrvatskog naroda na području Zadarske županije . Taj pokušaj očito iz nekih razloga nije uspio i naravno da smo sretni mi koji smatramo da sirotinju ne treba još i na taj način zakidati. Ne može netko za jednu sjednicu u tri mjeseca biti plaćen tisuću i 900 kuna - naveo je Čulina za govornicom.  

Odbijen je prijedlog oporbe da se s dnevnog reda skine točka 6 o preustroju upravnih odjela županije. Odbijen je i prijedlog oporbe o smanjenju vijećničkih naknada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.