Hrvatski radio

Radio Zadar

U Vukšić stiglo milijun i 700 tisuća kuna bespovratnog EU-novca

22.07.2020.

09:05

Autor: RZD

foto: organizatori projekta

foto: organizatori projekta

Foto: - / -

U Vukšiću se u organizaciji KUD-a „Vukšić“ i Sportskog društva „Vukšić“ na nogometnom igralištu održala početna konferencija na kojoj su predstavljena dva projekta : „Kolo tkanja“ i „Vukobal“. Projekti se odvijaju u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

 

U ime Grada Benkovca prisutne je pozdravio Tomislav Klarica, zamjenik gradonačelnika, kazavši kako je ovo jedanaesta uvodna konferencija zadnje vrijeme u Benkovcu iz Intervencijskog plana iz kojeg je osigurano 15 milijuna kuna za udruge s područja Grada Benkovca.   Prisutne su pozdravili predsjednica Kud-a Vukšić ,Josipa Tadić, te predsjednik Sportskog društva Vukšić, Zoran Ledenko, te su iskazali zadovoljstvo što su europska sredstva stigla u Vukšić  - javljaju organizatori projekta. U priopćenju se još navodi: 

Projekte su prisutnima predstavile  Marina Pandžić koja je trenutno zaposlena ispred Udruge „Mali koraci“ i Anita Salama koja je zaposlena ispred Zavičajnog muzeja Benkovac. Marina je istaknula kako je cilj projekta „Vukobal“ kroz provedbu programa male škole nogometa,male škole igre, plesa i učenja , mladima obogatiti društveni život i ponudu sportskih rekreativnih i edukativnih aktivnosti. Vrijeme provedbe projekta je godinu dana a ciljana skupina 90 djece i mladih. Zatim je projekt predstavila  Anita koja je istaknula kako je cilj projekta „Kolo tkanja“  razviti i unaprijediti kulturne i umjetničke aktivnosti na području Grada Benkovca revitalizacijom tradicije izrade narodne nošnje. Vrijeme trajanja projekta je godinu dana  a ciljana skupina,10 nezaposlenih žena, koje će se  osposobiti za tkanje i šivanje narodne nošnje, te 20 mladih iz Osnovne škole Vukšić koji će učiti vesti na mini tkalačkom stanu.

 

Podsjetimo, KUD „Vukšić“  i Sportsko društvo „Vukšić“  su  sklopili Ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje u sklopu projekta Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru. Ukupna vrijednost projekta „Kolo tkanja“ iznosi 766.328,00

 

kuna (100% financiranje), a vrijednost projekta „Vukobal“ iznosi 973.904,00 kuna (100% financiranje). Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta „Kolo tkanja“ je KUD Vukšić sa partnerom Zavičajnim muzejom Benkovac , a nositelj projekta „Vukobal“  je Sportsko društvo Vukšić sa  partnerom Udrugom za djecu, mlade i obitelj “Mali koraci“.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.