Hrvatski radio

Radio Zadar

09:09 / 02.06.2022.

Autor: SJM

U Zadar stiže 4 tisuće mažoretkinja, u rujnu 2023. i Svjetsko prvenstvo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: ŠC Višnjik / Radio Zadar

Športski centar Višnjik najavio je 17. Europsko prvenstvo u mažoret-sportu koje će se od 22. do 26. lipnja 2022. održati u Zadru. U ime Hrvatskoga saveza mažoretkinja i pom pon timova Željka Banović, predsjednica, ujedno i predsjednica Međunarodne federacije u mažoret-sportu je istaknula kako je broj sudionika u odnosu na prethodno EP u Zagrebu s tri tisuće i 200 povećan na četiri tisuće te najavila kako će se u Zadru u rujnu 2023. održati i Svjetsko prvenstvo - objavljeno je na stranicama ŠC Višnjik. 

Direktor Turističke zajednice Grada Zadra Mario Paleka ističe da gradska Turistička zajednica podržava ovakve i slične manifestacije čiji je doprinos i sportskom i turizmu velik:

Zahvaljujući ovom natjecanju imat ćemo oko 20 tisuća noćenja u pet dana što je veliki doprinos ovdašnjem turizmu i ugostiteljstvu. Pohvala i kolegi Karloviću iz ŠC-a Višnjik i vjerujem da ćemo zajedno nastaviti djelovati na razvoju sportskoga turizma uz napomenu da želimo i potaknuti podizanje novih hotelskih kapaciteta.

M. Paleka

17. EP u mažoret-sportu počet će 22. lipnja 2022. otvaranjem u devet sati u Dvorani Krešimira Ćosića. Nastupit će timovi iz Poljske, Slovenije, Mađarske, Luksemburga, Češke, Bugarske, Italije, Slovačke, BiH, Crne Gore, Ukrajine, Srbije i Hrvatske. Prvenstvo će završiti svečanom ceremonijom 26. lipnja 2022.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.