Hrvatski radio

Radio Zadar

U zadarskim osnovnim školama zaraženo 48 učenika i 14 zaposlenika

10.12.2020.

11:03

Autor: Toni Pajkin

Zeljko Mrsic/PIXSELL ( ilustracija)

Zeljko Mrsic/PIXSELL ( ilustracija)

Foto: - / -

U zadarskim osnovnim školama u odnosu na studeni malo je povećanje broja zaraženih učenika i profesora. U prvih 10 dana prosinca, 48 učenika ima COVID 19, zbog čega ne radi ni 14 zaposlenika. U samoizolaciji je sada 700 učenika i 23 zaposlenika.

Još nismo dosegli kritičnu točku da mijenjamo model nastave, izjavio je pročelnik Joso Nekić.

Za razliku od srednjih škola u zadarskoj županiji koje od ponedjeljka 14. prosinca prelaze na nastavu na daljinu, odosno model C, osnovne škole u Zadru kojima je Grad Zadar osnivač ostaju i dalje na izvođenju neposredne nastave.

Podaci govore da je manje od 1 posto učenika zaraženo koronavirusom, točnije 0,7 posto na današnji dan, a 2 posto je zaraženih zaposlenika. Zbog samoizolacije 10 posto učenika trenutačno ne pohađa nastavu, a 3 posto zaposlenika ne radi.

Pročelnik Upravnog odjela za školstvo Grada Zadra Joso Nekić ističe da se nada da će stanje biti pod kontrolom do početka školskih praznika u zadarskih 10 škola sa više od 7 tisuća učenika 

Pročelnik Nekić o stanju u OŠ Grada Zadra

Pročelnik J. Nekić - nastava i dalje u A modelu (foto-Dino Stanin/PIXSELL)

Pročelnik J. Nekić - nastava i dalje u A modelu (foto-Dino Stanin/PIXSELL)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.