Hrvatski radio

Radio Zadar

U Zadarskoj županiji samo 3 škole provode online nastavu

07.12.2020.

13:01

Autor: Božidar Kolega

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Foto: - / -

Dok u Hrvatskoj sve više raste broj škola koje u potpunosti prelaze na online nastavu u Zadarskoj županiji zasada taj način rada koriste samo 3 škole. Postotak zaraženih u zadarskim školama ne prelazi jedan posto, a povod prelasku na online nastavu uglavnom je nedostatak nastavnika.

U Zadarskoj županiji u srednjim školama ima 56 aktivnih slučajeva što je 0,8 posto srednjoškolske populacije. U osnovnim školama je 32-oje je zaraženo što je tek 0,2 posto osnovnoškolske populacije – rekao nam je je županijski pročelnik za školstvo Ivan Šimunić. O modelu koji će škola koristiti odlučuju sami ravnatelji ovisno o epidemiološkoj situaciji:

 

Ivan Šimunić o modelima

 

Ističe kako škole nisu žarišta:

 

Ivan Šimunić o žarištima

U svim zadarskim osnovnim školama nastava se odvija uživo. U samoizolaciji se nalazi tek mali broj učenika i nastavnika, kazao nam je gradski pročelnik za odgoj i školstvo Joso Nekić:

 

Joso Nekić

Kako pročelnik Nekić ističe u odnosu na studeni u prosincu nije zabilježena  velika promjena u broju zaraženih u zadarskim školama , pa će se nastava i dalje odvijati uživo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.