Hrvatski radio

Radio Zadar

12:54 / 10.03.2022.

Autor: tp

U Zadarsku županiju stiglo cjepivo Novavax protiv koronavirusa

Novo proteinsko cjepivo krajem veljače u Hrvatskoj

Novo proteinsko cjepivo krajem veljače u Hrvatskoj

Foto: Dado Ruvic / Reuters

Zavod za javno zdravstvo Zadar dobio je 2900 doza novog proteinskog cjepiva protiv bolesti COVID-19 -Novavax. Cijepljenje tim cijepivom provodit će se u Zavodu u Službi za epidemiologiju utorkom i četvrtkom od 08:00 do 10:00 sati te na cijepnom punktu Višnjik srijedom od 8 do 12 sati.

U izjavi voditelj Službe za epidemiologiju dr. Alan Medić o novom cjepivu kaže da je to cjepivo najsličnije dosadašnjem cjepivu protiv gripe i poziva sve koji su čekali njegov dolazak da se od sljedećeg tjedna mogu doći cijepiti.

Voditelj Službe za epidemiologiju dr. Alan Medić o novom cjepivu

S obzirom na smanjeni interes za cijepljenje protiv bolesti COVID-19 radno vrijeme cijepnog punkta ŠC Višnjik od 21. 03. 2022. godine bit će ponedjeljkom i srijedom od 08:00 do 12:00 sati, te petkom od 15:00 - 19:00 sati

Građani će se i dalje bez prethodne najave moći cijepiti protiv bolesti COVID-19 ponedjeljkom s Cominarty cjepivom proizvođača Biontech Pfizer, sa Spikevax cjepivom proizvođača Moderna i s Janssen cjepivom proizvođača Johnson & Johnson, a srijedom kako smo naveli s proteinskim cjepivom Nuvaxovid proizvođača Novavax i s Cominarty cjepivom proizvođača Biontech Pfizer Petkom će biti omogućemo cijepljenje Cominarty cjepivom proizvođača Biontech Pfizer.

Gledajući ukupan broj odraslog stanovništva prema prvim rezultatima popisa stanovništva 2021. , do sada je u Zadarskoj županiji završeno cijepljenje za 59,1 posto odraslog stanovništva, a prvu dozu cijepiva primilo je 60 posto. odraslog stanovništva

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.