Hrvatski radio

Radio Zadar

U Zadru 7. i 8. ožujka 6. susret prijevoznika

04.03.2013.

10:21

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prijevoznici će kroz raspravu na svom 6. susretu razmijeniti iskustva i podnijeti zahtjeve državnim tijelima na podizanju konkurentnosti hrvatskih prijevoznika.

6. susreti prijevoznika održat će se 7. i 8. ožujka u hotelu Kolovare, a na susretu će se govoriti o visokim troškovima poslovanja, radu na crno, nejednakom obveznom osiguranju, prijevozu za vlastite potrebe, pretovarivanju vozila, padu potražnje te nedostatku novih strategija i zakonskih unapređenja. Potpredsjednik Ceha prijevoznika Hrvatske obrtničke komore Emilijo Bajlo najavljujući susret upozorio je na lošu situaciju u kojoj se hrvatski prijevoznici nalaze.

"Gledajući razdoblje od prethodnog susreta, broj obrtnika koji imaju registriranu djelatnost cestovnog prijevoza na žalost se smanjio za 300 obrta. Velik broj hrvatskih prijevoznika trenutačno posluje s negativnom ili minimalnom profitabilnošću. Na žalost hrvatski prijevoznici pod pritiskom ekonomske krize već petu godinu za redom bilježe pad količine prevezene robe." - istaknuo je Emilijo Bajlo.

Domaćin ovogodišnjih Susreta prijevoznika Hrvatske obrtničke komore je Obrtnička komora Zadarske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.