Hrvatski radio

Radio Zadar

U Zadru boravi oko 6 tisuća gostiju

15.09.2022.

12:14

Autor: Suzana Dražić

Turistički djelatnici nadaju se što dužoj posezoni

Turistički djelatnici nadaju se što dužoj posezoni

Foto: Sime Zelic / pixsell

Zadar i dalje bilježi dobru turističku posjećenost. Trenutačno u gradu boravi oko 6 tisuća gostiju. Za posezonu to su dobre brojke, a i najave za listopad su obećavajuće.


Mnoge raduje ovo vrijeme posezone, kada i dalje ima turizma, ali u blažoj verziji.  U usporedbi sa 6 tisuća gostiju koliko ih sada dnevno boravi u našem gradu, u srpnju i kolovozu te su brojke između 13 i 14, a ponekad i 15 tisuća gostiju.  Direktor Turističke zajednice Mario Paleka i najavljuje nastavak dobre posezone i u listopadu:

Rujan je mjesec u kojem tradicionalno imamo goste s naših emitivnih tržišta:  Njemačke, Austrije, Poljske. Značajan broj je i gostiju iz UK-a. Najave su dobre i za dalje. Iz  komunikacije s hotelskim kućama znamo da je popunjenost jako dobra, a kreće i jedan dio kongresnog turizma. Riječ je o manjem obliku takvog vida turizma, jer Zadru nedostaje jedna ili dvije kongresne dvorane.

Od sadržaja koji se turistima, ali i domaćima nude na početku ove jeseni su Zadar Street Food festival, koji počinje idući tjedan, Meat me- treće izdanje festivala mesnih jela, od 12 do 15 listopada, a nakon toga i tradicionalna regata Zadarska koka.


Posezona u Zadru

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.