Hrvatski radio

Radio Zadar

U Zadru održan Kids CRO Race

28.09.2022.

16:06

Autor: Radio Zadar

.

.

Foto: Kids CRO RACE / .

Kids CRO Race u Zadru okupio je mnoštvo djece i građana koji su pratili utrku za najmlađe, u iščekivanju profesionalnih natjecatelja koji se utrkuju na drugoj etapi međunarodne biciklističke utrke CRO Race.


Maxim i Iva iz Osnovne škole Šime Budinića i Vigo Jona i Ella iz Osnovne škole Petra Preradovića pobjednici su virtualne utrke Kids CRO Race održane u Zadru. Oni su tako ušli u konkurenciju za ukupnu pobjedu, a sutra će u Primoštenu biti poznato tko će još imati priliku biti na proglašenju najboljeg ovogodišnjeg sudionika Kids CRO Racea u Zagrebu, koje će se održati 2. listopada.


Iva i Maxim pobijedili su u mlađoj dobnoj skupini od 9 i 10 godina, a Vigo Jona i Ella bili su najbolji u starijoj kategoriji od 11 i 12 godina. Djeca su vozila virtualnom stazom dugom 890 metara.


Cilj je ove virtualne utrke za mlade potaknuti što više djece na rekreaciju i sport, a pritom stvoriti svijest o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima. Naglasak se stavlja i na promociju razvoja i poticanja niskougljičnog prometa, održivog i za okoliš neinvazivnog načina kretanja.


Radionice o razvrstavanju kućnog otpada


Usporedno s Kids CRO Raceom u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provode se i interaktivne radionice u razvrstavanju kućnog otpada u kojima je tijekom proteklih pet godina održavanja sudjelovalo više od 2.500 djece.


Djeca su na ovo natjecanje pozvana u suradnji s lokalnim osnovnim školama, a oni koji to žele, mogu se i sami prijaviti na mjestu događanja sat vremena prije početka utrke. Dok se djeca natječu na virtualnim trenažerima, profesionalni biciklisti utrkuju se kroz šest etapa na utrci dugoj preko 1.000 kilometara. Tijekom utrka u svim gradovima mlade ljubitelje sporta bodrit će obitelj, njihovi školski kolege i okupljena publika. 

.

.

Foto: Kids CRO RACE / .

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.