Hrvatski radio

Radio Zadar

U Zadru održan prosvjed za slobodu izbora pri cijepljenju

29.10.2017.

14:14

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zadru je danas održan prosvjed za slobodu izbora pri cijepljenju te počelo prikupljanje potpisa za ukidanje obveze cijepljenja. Organizatori, roditeljska inicijativa za slobodu izbora pri cijepljenju , poručuju kako nisu protivnici cijepljenja, već samo traže pravo na izbor

Ističu, gdje postoji rizik, obveza ne može postojati. Obveza cijepljenja, upozoravaju, oduzimanje je roditeljskih prava i prava djece. 

Mi nismo, kaže jedna od organizatorica Tihana Petrović, protivnici cijepljenja. Mi smo odgovorni, zabrinuti roditelji koji traže pravo na izbor. Gdje postoji rizik, a postoji rizik, što je jasno, ne može postojati zakonska obveza i na nju ne pristajemo.  

Smatramo da mladi ljudi moraju imati odgovornost za svoju djecu, da moraju donositi odluke, one moraju imati točnu informaciju  i na temelju njih biti donešene – izjavila je doktorica Đula Rusinović Sunara predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata.

Svi drugi pristupi tipa prisile, priječenje socijalnom službom oduzimanjem djece, prisilom cijepljenja zapravo se vlada i država ponašaju poput tiranina. - kaže doktorica Sunara 

Želimo pravo izbora na cijepljenje i užasna je činjenica da se diskriminira ljude što nisu cijepili svoju djecu, To je povreda ljudskih prava – ističe jedan od roditelja koji su prosvjedovali Ambroz Grgičević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.