Hrvatski radio

Radio Zadar

U Zadru otvoren novi dječji vrtić

27.09.2022.

11:18

Autor: SDražić

Dječji vrtić Višnjik III

Dječji vrtić Višnjik III

Foto: HRT / Radio Zadar

  U Zadru je od jučer s radom započeo novi Dječji vrtić - Višnjik III, kojega pohađa 120  djece u 6 skupina. Tim povodom novouređeni objekt danas je obišao i gradonačelnik Branko Dukić istaknuvši kako otvaranjem novog predškolskog objekta gradska uprava ima za cilj da svako dijete u Zadru dobije svoje mjesto u vrtiću.

Današnji način života nameće to kao potrebu tako da svi roditelji koji žele upisati dijete moraju imati slobodno mjesto u vrtiću.Grad Zadar je po tome jedan od vodećih gradova u Hrvatskoj, a imamo spremne projekte za nove vrtiće na Smiljevcu kao i za rekonstrukciju DV Pčelica,istaknuo je gradonačelnik Zadra.

  Na prostoru ŠC Višnjik ovo je treći vrtićki objekt,a sve zajedno ih  pohađa ukupno 250 djece. Pored sve infrastrukture unutar samih vrtića, oni koriste i svu infrastrukturu samog športskog centra, pa im je tako na raspolaganju i najveće dječje igralište u Dalmaciji.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.