Hrvatski radio

Radio Zadar

U Zadru počinje sajam Proizvodi hrvatskog sela

04.09.2019.

07:36

Autor: HRT Radio Zadar

U Zadru počinje sajam Proizvodi hrvatskog sela

U Zadru počinje sajam Proizvodi hrvatskog sela

Foto: - / -

U Zadru danas počinje sajam Proizvodi hrvatskog sela, najznačajniji seljački sajam u Hrvatskoj. Na ovom najvećem i najstarijem sajmu tradicijskih proizvoda u Hrvatskoj u proteklih je 18 godina izlagalo više od 5 000 proizvođača, a posjetilo ga je više od 400 000 posjetitelja.

Sajam Proizvodi hrvatskog sela se u svojim manjim inačicama održava u više hrvatskih gradova. Na njemu izlažu odabrani proizvođači tradicijskih proizvoda. 

Cilj manifestacije je omogućiti građanima Grada Zadra i njegovim stranim posjetiteljima povoljnu kupnju domaćih tradicijskih poljoprivredno prehrambenih proizvoda koji se ne mogu pronaći u trgovinama. Isto tako, cilj je pomoći malim proizvođačima i obrtnicima s područja cijele Hrvatske u promociji i plasmanu njihovih proizvoda. 

Na sajmu će se moći kušati i kupiti kvalitetni domaći suhomesnati proizvod (slavonski kulen, kulenova seka, slanina…), domaća vina, domaće rakije i likeri, maslinova ulja, ekološki proizvodi, sirevi, med, prerađevine od voća i povrća, rukotvorine i suveniri, sviježe i suhe smokve, i ostale domaće tradicijske delicije koje direktno od proizvođača stižu na sajam u Zadru. 

Svi proizvodi koji će se moći pronaći na Sajmu su visoko kvalitetni domaći, tradicijski proizvodi. U njihovu proizvodnju je uložen dodatan trud i briga o održavanju ekologije, tradicije i kvalitete. 

Posjetite Sajam Proizvodi hrvatskog sela u Zadru i podržite obiteljska poljoprivredna gospodarstva i male obrtnike te kupujte domaće tradicijske proizvode.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.