Hrvatski radio

Radio Zadar

07:25 / 15.01.2019.

Autor: tp

U Zadru ravnatelji srednjih strukovnih škola o Centrima izvrsnosti

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

U Zadru danas državni stručni skup „Uloga ravnatelja srednje strukovne škole u strategiji razvoja škole“.Održat će se danas i sutra u hotelu Kolovare. Namijenjen je ravnateljima srednjih strukovnih škola, a upoznat će se sa školskim menadžmentom, i praksom.

Ravnatelji će upoznati obilježja novih tendencija u osuvremenjivanju strukovnog obrazovanja u RH, kao i njihovu praktičnu primjenu u praksi. U sklopu stručnog skupa, organizirat će se i rad u pet paralelnih radionica koje će moderirati ravnatelji imenovanih regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju.

Organizator je državna Agencija za odgoj i obrazovanje. Središnja tema vezana je uz rad novoosnovanih Centara izvrsnosti u 25 strukovnih škola. Dvije su iz Zadarske županije - Strukovna škola "Vice Vlatkovića" koja je postala Centar za sektor strojarstva i Medicinska škola "Ante Kuzmanića" za područje zdravstva.

" Tema razgovora vezana je uz problematiku uspostave i osiguranje kvalitete strukovnog obrazovanja u RH, također govorit će se o usklađivanju programa s tržištem rada, također ravnatelji će biti upoznati s novim Centrima kompetentnosti", najavio je iz Agencije za odgoj i obrazovanje, viši savjetnik, dr.sc.Oleg Đaković.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.