Hrvatski radio

Radio Zadar

U Zadru sastanak predstavnika ratnih zrakoplovstava iz 23 europske zemlje

29.09.2016.

10:15

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zadru je počeo dvodnevni Pripremni sastanak za Konferenciju zapovjednika europskih ratnih zrakoplovstava koja će se u svibnju iduće godine održati u Berlinu. Sastanak je okupio predstavnike ratnih zrakoplovstava iz 23 europske zemlje.

Sudionike je na otvorenju  u ime zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane brigadnog generala Miroslava Kovača pozdravio zapovjednik 93. zrakoplovne baze brigadir Karol Lučan te im zaželio uspješan rad i ugodan boravak u Zadru i Hrvatskoj.

Domaćin susreta je načelnik Ureda zapovjednika HRZ-a i PZO-a pukovnik Stanko Hrženjak. Istaknuo je kako susreti predstavnika europskih ratnih zrakoplovstava uoči Konferencije zapovjednika europskih ratnih zrakoplovstava dobro dođu ne samo za rasprave o glavnim temama, nego i za razmjenu iskustava te osvrte na ostvarenu suradnju, osobito u svjetlu aktualnih kriznih događaja i mogućnosti korištenja zračnih snaga u potpori rješavanja novonastalih kriza.

Na zadnjem susretu predstavnici portugalskog zrakoplovstva izrazili su zahvalnost Republici Hrvatskoj na pruženoj potpori u gašenju požara iz zraka. Talijanski zrakoplovni tim naglasio je veliku ulogu Republike Hrvatske u slanju broda Obalne straže na Mediteran u akcijama zbrinjavanja i spašavanja migranata. Sudionicima Pripremnog sastanka predstavit ćemo kulturno-povijesnu baštinu grada Zadra, a pozdravit će ih i akrobatska grupa 'Krila Oluje' izvedbom letačkog programa iznad Pozdrava Suncu na zadarskoj rivi, rekao je pukovnik Hrženjak.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.