Hrvatski radio

Radio Zadar

U Zadru skupština najveće europske studentske organizacije

12.05.2016.

07:19

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

ESN Zadar ima za cilj predstaviti Grad Zadar, Sveučilište u Zadru i Hrvatsku u najboljem svjetlu kako bi opravdali već dobivena priznanja i zaslužili nova u narednim godinama. Ova studentska organizacija u Europi djeluje u 38 zemalja s preko 15 000 volontera.

Erasmus Student Network Zadar lokalna je podružnica Erasmus Student Network-a Hrvatska, odnosno ESN-a International, najveće studentske organizacije u Europi koja djeluje u 38 zemalja s preko 15 000 volontera, a bavi se promicanjem mobilnosti pod krilaticom “studenti pomažu studentima”. ESN je jedina studentska udruga čiji rad, na razini Europe, podržava Europska komisija, dok nas na razini Republike Hrvatske podržava Agencija za mobilnost i programe EU.

Nacionalna Platforma je godišnji sastanak svih sekcija ESN-a Hrvatska te će se održati u Zadru u periodu od 13. do 15. svibnja 2016. godine. Očekujemo preko 80 gostiju iz 5 hrvatskih gradova (Osijeka, Zagreba, Rijeke, Splita i Dubrovnika) te nekoliko vanjskih gostiju iz Finske, Velike Britanije i Mađarske, koji su izrazili posebnu želju za posjetom Hrvatskoj nakon što je ESN Hrvatska nedavno u Varšavi proglašena 2. najboljom ESN zemljom u Europi.

Tijekom konferencija raspravljat će se o kvaliteti raznih aspekata studentske mobilnosti na hrvatskim sveučilištima. Osim toga, definirat će se rad i smjer kojim će se kretati ESN Hrvatska naredne godine s ciljem poboljšanja studentske mobilnosti, kao i poboljšanju njenog priznavanja na hrvatskim sveučilištima, izabrat će se novi članovi glavnog tijela ESN-a Hrvatska, Nacionalni Odbor, čiji je zadatak predstavljati Hrvatsku na internacionalnim događanjima. Također, radit će se na implementaciji internacionalnih projekata ESN-a, u kojima se ESN Zadar već posebno istaknuo, na nacionalnu i lokalnu razinu te na edukciji članova ESN-a Hrvatska kroz brojne radionice i predavanja.

Sukladno svemu navedenom, ESN Zadar ima za cilj predstaviti Grad Zadar, Sveučilište u Zadru i Hrvatsku u najboljem svjetlu kako bi opravdali već dobivena priznanja i zaslužili nova u narednim godinama. Ovim putem Vas pozivam na ceremoniju otvaranja koja će se održati 13. svibnja 2016. godine u 15 sati na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru .

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.