Stara Vojna bolnica za potrebe je igranoga filma i televizijske serije centar za novačenje u blizini francuskoga Marseillesa u koji početkom sedamdesetih godina prošloga stoljeća dolazi mladi Ante Gotovina kako bi postao pripadnikom Legije stranaca. Njegov lik iz toga vremena, koji u filmu prolazi  zahtjevan psihofizički selekcijski proces koji mora proći svaki kandidat za tu elitnu francusku vojnu postrojbu, tumači Nikola BaćeMnogo se toga temelji na ispitivanjima i provjeri koji se moraju proći. Antu Gotovinu motivirao je avanturistički duh, on želi pobjeći iz tadašnje države jer ga ta sredina ograničava. On želi vidjeti svijet, ima neukrotivu želju za avanturom, istaknuo je prilikom razgovora s novinarima Nikola Baće.

Ulogu časnika Legije stranaca koji dočekuje i ispituje Antu Gotovinu u centru za novačenje tumači Rene Bitorajac, koji na setu nosi i uniformu Legije stranaca te u filmu dijelom govori i francuskim jezikom, što mu je, kako je rekao novinarima, bio izazov. 

Redatelj filma Antun Vrdoljak izjavio je da su igrani film i televizijska serija već gotovo snimljeni te kako još ostaju neke scene za koje je potrebno pričekati specifične uvjete, poput snijega. Riječ je o kompleksnome filmu s mnogo glumaca, snimanome većim dijelom u vanjskim prostorima. To je kronika, priča o respektabilnome, uzbudljivome i čestitome životu jednoga čovjeka, koji je osim toga sudjelovao i u Domovinskome ratu – neću nikomu držati propovijedi, ali mislim da smo svi njegovi dužnici, izjavio je Antun Vrdoljak. Dodao je kako će igrani film i televizijska serija biti gotovi do kraja godine, a prikazivanje televizijske serije na Hrvatskoj radioteleviziji očekuje se tijekom sljedeće godine.