Hrvatski radio

Radio Zadar

U zaseoku Baričevići napokon potekla voda

28.08.2019.

11:48

Autor: Božidar Kolega

U zaseoku Baričevići napokon potekla voda

U zaseoku Baričevići napokon potekla voda

Foto: - / -

Općina Poličnik slavi danas svoj dan. A zasigurno će ga zapamtiti mještani Barićevića koji su danas napokon dobili vodu. Naime, pušten je u rad novoizgrađeni cjevovod dužine kilometar i pol kojeg su većim dijelom sufinancirale Hrvatske vode.

Za 20-tak domaćinstava u zaseoku Baričevići nova vodovodna mreža znači život, kaže jedan od mještana Zlatko Baričević:

Ja znam dobro još prije 60 kad smo išli gore prema Bilom Brigu , Ćubrijan, pa u Murvicu, dolje od onaj bunar, iz Crnog, na magaradi nosili burila. Tu i tamo tko je imao kar, bačve, jedna ili dvi, i to je to. Sad je ovo zaista spas. Konačno nekakav progres, jer to je najveći elementarni problem ovdje, ta voda.

Načelnik općine Poličnik Davor Lončar:

Ovo je jedna mirna sredina, mali broj žitelja, ali svakako jedna velika investicija za ljude koji žive ovdje i ja sam uvjeren, prije godinu dvije, je ovdje bilo jako malo broja. Dan već ovdje imati 15-20 kuća, što znači da će se tu, ako Bod da, u dogledno vrijeme i dogoditi da će doći što više ljudi živjeti u ovaj dio prostora.

Iako se na području Zadarske županije grade aglomeracije vrijedne milijardu kuna,upravo su ovakvi mali projekti posebno važni kazao je zadarski župan Božidar Longin:

To su oni mali poslovi koji život znače. Sad imamo dva takva aktivna, Povljana, dakle Pag. Pa imamo Filip Jakov, gornji dio gdje smo isto tako jedan projekt od 7 milijuna kuna, evo ovdje u Poličniku. I to su ti mali projekti koje ćemo gurati, uz pomoć županije, uz pomoć Hrvatskih voda. Ja nastojim koliko god mogu upravo takve male projekte gurati, a oni su itekako bitni.

U sklopu obilježavanja Dana općine Poličnik  otvoreni su i radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže za naselje Lovinac, te je puštena u promet cesta Lovinac-Poličnik.

prilog Božidara Kolege

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.