Hrvatski radio

Radio Zadar

U Zemuniku otvoreno Međunarodno središte za obuku zračnih snaga

11.12.2019.

12:32

Autor: Željko Kapelari

U Zemuniku otvoreno Međunarodno središte za obuku zračnih snaga

U Zemuniku otvoreno Međunarodno središte za obuku zračnih snaga

Foto: - / -

U zračnoj bazi u Zemuniku svečano je otvoreno Međunarodno središte za obuku specijalnih zračnih snaga. U središtu će se kroz teoretsku i višetjednu letačku obuku obučavati posade višenamjenskog helikoptera koje su određene za specijalne zračne operacije.

Zadovoljstvo mi je najaviti da po prvi put Hrvatska s prijateljskim zemljama, Bugarskom. Mađarskom i Slovenijom otvara Međunarodno središta za obuku kako bi postigli zajednički cilj.  Taj cilj je osigurati infrastrukturu potrebnu za obučavanje i održavanje specijalnih zračnih snaga na najefikasniji način.  – kazao je između ostaloga ministar obrane Damir Krstičević.

 Ono što je ključ, Hrvatska od danas više nije sama.  Gradimo nove sposobnosti za Hrvatsku vojsku, za Hrvatsku, za NATO, i ono što je još važnije gradimo budućnost zajedno sa našim partnerima i saveznicima. Ponosan sam što će upravo u Hrvatskoj, ovdje u Zemuniku, što će se obučavati najbolji piloti za provedbu operacija specijalnih zračnih snaga i vidjeli ste danas koliko je moćna snažna, respektabilna Hrvatska vojska, koja je demonstrirala vrhunsku uvježbanost i spremnost. Ovo je jedan vrlo značajan dan za Hrvatsku vojsku. Od danas je Zemunik Međunarodno središte za obuku zračnih snaga . MSAP je prvo međunarodno tijelo NATO-a koje ima potencijal da postane novi NATO centar izvrsnosti. Ovo je  potvrda Hrvatske kao vjerodostojne članice NATO-a. 

– istaknuo je Krstičević.

 

ministar Damir Krstičević

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.